Eyüpsultan Anadolu Lisesi

Belgegeçer :
WEB https://eyupsultananadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Merkez Mh. Silahtarağa Cd. No.4 Eyüpsultan/ İSTANBUL
VİZYON : Eyüpsultan Anadolu Lisesi olarak: Eyüpsultan Anadolu Lisesini okul paydaşlarımızın güç birliği ile İlçemizde ve İlimizde öncelikli tercih edilen, Ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan sayıda öğrenci yerleştiren, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren güçlü bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : İnsanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, adaletli, özgüven sahibi, dünyaya ayak uydurabilen, beceri ve yetenekleri ölçüsünde yüksek öğretime hazırlanan, milli ve manevi değerlere sahip onurlu bir gençlik yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : Sabah 08:30 giriş öğlen 15:30 çıkış
Yabancı Dil : Birinci Yabancı Dil İngilizce, İkinci Yabancı Dil Almanca
Isınma : Doğalgaz
Servis : Okulumuz öğrencilerinin çevre İlçelere ve İlçemiz mahallelerine servis imkanı bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuz Eyüp Sultan Camii´ne 350 metre mesafede, TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattının ve Eyüp Teleferik Tramvay İstasyonunun (Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı) yanında yer almaktadır. 86V, 39B, 39Y, 48A, 50K, 94Y, 48E, 99, 99Y, 399C, 399B, 41Y, 39O, 39, 39D, 39M, 39Ç, 37M ve 36CE numaralı İETT Otobüsleri Okulumuzdan geçmekte olup, ziyaretçilerimizin Teleferik Pierreloti Otobüs durağında inmesi gerekmektedir.
Yerleşim Yeri : Eyüpsultan İlçe Merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe Merkezinde, Eyüpsultan Camii´ne 350 metre mesafede yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 9.Sınıf kayıtlarında Okulumuzun 170 kontenjanı bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzun kapalı spor salonu bulunmakta olup; salonumuzda Voleybol, Futsal, Basketbol ve Masa Tenisi branşlarında çalışmalarımız gerçekleştirilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizce gerçekleştirilen Bilimsel Etkinliklere katılınmaktadır.
Proje Çalışmaları : Okulumuz bünyesinde ve yurt dışı Erasmus+ projeleri kapsamında çalışmalarımız yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : "Digital Age And Education" "Creating digital dictionaries and mobile applications for learning foreign languages" adlı Erasmus+ Projeleri